NHL Stenden Hogeschool Academie Primair Onderwijs

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 september 2024 voor de Academie Primair Onderwijs voor het team Pabo Emmen een

Locatieleider Pabo Emmen

0.7 - 0.8 fte

De functie van locatieleider betreft een deeltijdaanstelling: max omvang 0.6 fte. Naast je werkzaamheden als leidinggevende heb je ook taken in het primaire proces en/of gelieerd aan het primaire proces om goed de verbinding te houden met het onderwijs.

Wie zoeken we
Een leider die in staat is om met het team tot besluiten te komen, waarbij aandacht voor een gedeelde visie en cultuur binnen het team belangrijke is. Iemand die de balans weet te vinden tussen aandacht voor het individu en koers houden.

  • Je bent organisatiekundig sterk onderlegd en hebt aantoonbare ervaring met teamontwikkeling.
  • Je kunt goed samenwerken, durft los te laten en te delen.
  • Je bent sterk analytisch, kunt het geheel goed overzien en kunt goed verbanden leggen.
  • Je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen, humor en zelfreflectie.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je beschikt in elk geval over een afgeronde masteropleiding (of bent bereid om deze te gaan halen).
  • Je omarmt het gedachtegoed van NHL Stenden hogeschool en in het bijzonder onze visie op leiderschap.
  • Je weet wat er speelt bij docenten, studenten en in het (regionale) werkveld en bent op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen in het (basis)onderwijs.

Ook als je je niet helemaal herkent in het profiel, maar ervan overtuigd bent dat je geknipt bent voor deze functie, laten we ons graag verrassen.

Wat ga je doen
Je bent verantwoordelijk voor het team van de locatie Emmen en wordt afhankelijk van jouw expertise ingezet op specifieke portefeuilles. De Pabo in Emmen is sterk verankerd in de omgeving en werkt veel samen met basisscholen in de regio. Ook wordt er intensief samengewerkt met het MBO in de regio. Emmen kenmerkt zich door gespecialiseerd te zijn in de STEAM-didactiek. Het team bestaat uit 15 collega's.
Je ondersteunt het team bij het behalen van de gewenste resultaten en werkt parallel hieraan aan de ontwikkeling richting resultaatverantwoordelijkheid voor de gehele Academie passend bij het gedachtegoed van de hogeschool.

Belangrijkste taken:

  • Je geeft leiding aan het team dat staat voor het organiseren, uitvoeren en evalueren van goed onderwijs voor onze studenten.
  • Je bouwt samen met het team aan een stevig professioneel en open klimaat.
  • Je zet in op teamontwikkeling naar een gezamenlijke cultuur en een gedeelde visie.
  • Je bent het gezicht van de lerarenopleiding basisonderwijs in de regio.
  • Je draagt actief bij aan de beleidsontwikkeling van onze Academie als totaal en adviseert over het meerjarenbeleid.
  • Je vertaalt hogeschool- en academieontwikkelingen naar de eigen teams en het Design Based Education (DBE)-curriculum, in samenhang en afstemming met de andere teams van de Academie.
  • Je legt verbinding tussen onze Academie en het werkveld in samenwerking met de programmaleider Samen Opleiden & Professionaliseren (SO&P) en de consulent werkplekleren en draagt proactief bij aan de internationale én regionale ambities van onze hogeschool. Think global, act local.

In deze functie ressorteer je rechtstreeks onder de academiedirecteur. Je bent lid van het MT van de Academie Primair onderwijs.

Waar ga je aan de slag
Door te doen gebeurt het. Daar geloven we in bij NHL Stenden. Wij geven onze studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei.

De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ruim 2.000 studenten verdeeld over de PABO (voltijd en deeltijd), de internationale PABO (ITEps), de Academische PABO en twee educatieve masters. De Academie heeft vijf lesplaatsen in Noord-Nederland: Leeuwarden, Groningen, Meppel, Emmen en Assen. Binnen de Academie Primair Onderwijs heeft een onderwijs- en organisatietransitie plaatsgevonden. Er is een nieuw opleidingscurriculum ontwikkeld, gebaseerd op het concept Design Based Education (DBE) en er worden stappen gezet richting resultaatverantwoordelijke teams. Als locatieleider speel je een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de het resultaatverantwoordelijke teams van de locatie Emmen.

Dit bieden we jou
Een baan van betekenis! Werken bij NHL Stenden betekent werken in een uitdagende omgeving waar je iets kunt betekenen voor studenten, de maatschappij en je collega's. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog hele aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Naast de cao-hbo hebben we een aantal unieke NHL Stenden voorwaarden. Voorwaarden die net even anders zijn. Op onze website lees je hier meer over: De kracht van onze 8 voorwaarden | NHL Stenden.

Voor leidinggevenden hebben we binnen NHL Stenden een Leadership Development programma ter ondersteuning aan jouw leiderschapsontwikkeling. Events, trainingsaanbod én maatwerk, passend bij jouw dagelijkse praktijk. Ook bieden we je ervaren coaches, sparringpartners of teambegeleiders.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, maximaal € 6.698,86 (schaal 12 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. De functienaam zoals vermeld in deze vacaturetekst wijkt af van de interne functienaam in ons functiehuis. Intern staat deze positie bekend als Teamleider. We zouden het leuk vinden als je zo snel mogelijk onze collega wordt, maar we gaan natuurlijk ook graag met je in overleg wanneer je zou kunnen starten.

Reageren
Enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV (in één bestand) via de sollicitatieknop t.a.v. Jantine Kuijpers, academiedirecteur, onder vermelding van vacaturenummer.

Procedure
Je kunt tot en met maandag 20 mei 2024 reageren. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 6 juni 2024. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat.

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Jantine Kuijpers, academiedirecteur, tel nr. +31 6 28303770.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:

3334 PO

Regio:

  • Drenthe

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

20-05-2024

Startdatum:

01-09-2024

Locatie:

Emmen

Contactpersonen:

Jantine Kuijpers

mobiel: +31 628303770

Bedrijfspagina:

http://www.nhlstenden.com

Kantooradres:

Rengerslaan 8-10 8917DD Leeuwarden