NHL Stenden Hogeschool Academie Primair Onderwijs

NHL Stenden Hogeschool zoekt per 1 september 2024 een

Opleidingsdocent Bewegingsonderwijs

0,4 fte – 0,5 fte

Wil je een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Ben je de schakel tussen het onderwijs en het werkveld?

Wie zoeken wij
Wij zoeken een docent met een afgeronde opleiding bewegingsonderwijs (ALO). Een docent die verder kijkt dan alleen zijn of haar vakgebied, die kan laten zien aan studenten hoe je vakoverstijgend bewegingsonderwijs in kunt zetten als inspiratiebron voor toekomstige leerkrachten en het werkveld.

Waar ga je aan de slag
De Academie Primair Onderwijs (Academie PO) is één van de veertien academies binnen NHL Stenden Hogeschool. Deze Academie biedt onderwijs aan ruim 2.000 studenten verdeeld over de Pabo (voltijd en deeltijd), de internationale Pabo (ITEps), de Academische PABO en twee educatieve masters. De Academie heeft vijf lesplaatsen in Noord-Nederland, Leeuwarden, Groningen, Meppel, Emmen en Assen. De Academie Primair Onderwijs levert vanuit sociaal en educatief perspectief een belangrijke bijdrage aan het leefbaar houden van de regio's en vormt daardoor een belangrijke spil in het zwaartepunt Vital Regions.
Binnen de Academie Primair Onderwijs vindt momenteel een onderwijs- en organisatietransitie plaats. We ontwikkelen opleidingscurricula die gebaseerd zijn op het concept Design Based Education en we werken in de academie toe naar resultaatverantwoordelijke teams. De nieuwe docent bewegingsonderwijs geeft les op locatie Emmen en zo nu en dan op locatie Assen. (Vanaf 2025 verandert locatie Assen in locatie Groningen.) 

Wat ga je doen
Het uitvoeren van bewegingsonderwijs. Daarnaast begeleid je studenten in hun professionele ontwikkeling en stage. Kennisontwikkeling vindt plaats in samenwerking met het werkveld via het onderwijsconcept van NHL Stenden. Als docent speel je een verbindende rol tussen de academie, de hogeschool en het werkveld.

Wat vragen wij van je
• Een afgeronde relevante Master of de bereidheid om deze te halen.
• Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van bewegingsonderwijs.
• Aantoonbare ervaring in het geven van bewegingsonderwijs.
• Bekendheid of affiniteit met Design Based onderwijs.
• Je bent vertrouwd met de praktijkcontext van het primair onderwijs.
• Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
• Je inspireert en motiveert studenten.
• Je onderschrijft de uitgangspunten en de visie van NHL Stenden.
• Bij voorkeur ben je in het bezit van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid, het BKE certificaat strekt tot aanbeveling.

Wat bieden wij je
Een baan van betekenis! Werken bij NHL Stenden betekent werken in een uitdagende omgeving waar je iets kunt betekenen voor studenten, de maatschappij en je collega's. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog hele aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Naast de cao-hbo hebben we een aantal unieke NHL Stenden voorwaarden. Voorwaarden die net even anders zijn. Op onze website lees je hier meer over: De kracht van onze 8 voorwaarden | NHL Stenden.

En verder:
• Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 5.936,77 (schaal 11 cao hbo) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.
• Het contract is in eerste instantie voor de duur van een jaar met de intentie om het te verlengen.
• De hoofdstandplaats is Emmen, maar daarnaast ben je bereid om te reizen voor je functie.

De kracht van NHL Stenden
Onze hogeschool is sterk verankerd in de regio met een 'global netwerk approach'. Op onze vestigingen en met ons wereldwijde partnernetwerk zijn we altijd op zoek naar vernieuwende methoden en manieren om werkveld, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden. Studenten, docenten en onderzoekers werken in kleine teams aan real-life vraagstukken en toetsen hun innovatieve ideeën in de praktijk. Ons onderwijs sluit aan bij de actuele ontwikkelingen in het werkveld. Regionaal, nationaal en internationaal.

De toekomst vraagt om ondernemende en vindingrijke professionals, die hun kennis omzetten in innovatieve oplossingen. Die met een doordachte visie verder kijken dan hun eigen vakgebied en durven te doen.

Dat is de kracht van NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maken onze mensen het onmogelijke mogelijk.

Reageren
Enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV (in één document) via de sollicitatiebutton t.a.v. Gelland Kingma, teamleider a.i. onder vermelding bij onderwerp van vacaturenummer 3336 PO.

Procedure
Je kunt tot en met maandag 20 mei 2024 reageren. Binnen een week na de sluitingsdatum laten we je weten of we met je verdergaan in deze procedure. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 27 mei 2024 te Emmen.

Vragen
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Gelland Kingma, teamleider, telefoon 06-13099504.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Referentienummer:

3336 PO

Regio:

  • Drenthe

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

20-05-2024

Startdatum:

01-09-2024

Locatie:

Emmen

Contactpersonen:

Gelland Kingma

mobiel: +31 (0)613099504

Bedrijfspagina:

http://www.nhlstenden.com

Kantooradres:

Rengerslaan 8-10 8917DD Leeuwarden